Wie ben ik…

Hallo,


Voordat we een afspraak met elkaar maken wil ik me graag voorstellen. Mijn naam is Roel Maat, ik ben vader van twee (inmiddels volwassen) zoons en ik woon in Gaanderen, in de prachtige Achterhoek. Naast fotograaf ben ik ook sport- en ontspanningsmasseur.

Mijn fotografisch en creatieve talent zet ik in om bijzondere portretten te maken van mensen, alleen of in groepen. Een mooi, artistiek portret van jezelf, (samen met) je geliefde, je gezin of… vul maar in. Ook maak ik portretten voor zakelijke doeleinden, zoals bijvoorbeeld beeldmateriaal voor een profiel of website.

Daarnaast ben ik vaak in de natuur te vinden met mijn camera’s. Daar zie ik dan unieke beelden. Een bemoste boomstam, een oude molen of een vergezicht met bijzondere kleuren en vormen. Altijd zie ik wel weer ergens iets aparts in. Deze beelden bewerk ik vervolgens op de computer tot kunstzinnige creaties.

Eén van de leukste dingen vind ik om een uniek creatief of artistiek portret van mensen te maken. In mijn portfolio zie je allerlei voorbeelden van wat er kan ontstaan. Of mensen nu een uitgesproken of een vaag idee hebben van wat ze willen, we komen altijd weer tot verrassende resultaten.

Roel

Mijn fotografische loopbaan

De interesse voor de fotografie zat er al vroeg in. Ik mocht met de oude kleinbeeldcamera van mijn vader foto’s maken en dat deed ik dan ook graag. Bij mijn opa in de donkere kamer heb ik menig uurtje doorgebracht met ontwikkelen, belichten en afdrukken. Een dierbare herinnering.


Mijn leven lang heb ik altijd een bovengemiddelde interesse gehad om mij creatief te uiten. Voornamelijk deed ik dat door muziek te maken. Ik heb dan ook aan het conservatorium gestudeerd. Tot beroepsmuzikant heb ik het echter nooit gebracht. En zo bracht ik mijn dagen door van het ene baantje naar het andere.

Toen de digitale fotografie beschikbaar werd duurde het niet lang voor ik een spiegelreflexcamera kocht. Hiermee maakte ik foto’s van mijn gezin en andere dierbare zaken. Daarnaast gaf dit ook aanleiding om mijn liefde voor de natuur vast te leggen in beelden. Met name vlinders en libellen waren niet veilig voor mijn fotografische nieuwsgierigheid.

En daar is het allemaal mee begonnen. Mijn hernieuwde liefde voor de fotografie was een feit. De natuurbeelden zijn nog steeds een bron van inspiratie en ontspanning voor mij, maar mijn fotografische mogelijkheden en interesse hebben zich inmiddels flink uitgebreid. Naast de beestjes leg ik ook graag mooie landschappen vast. Ook werk ik graag met modellen aan diverse creatieve projecten.


Mijn fotografisch en creatieve talent zet ik ook graag in om mooie portretten te maken van mensen en groepen. Portretten voor zakelijk doeleinden, voor online presentatie (profielfoto’s bijvoorbeeld) zijn mogelijk, maar ook een mooi portret van jezelf, je geliefde, je gezin of…. Vul maar in. Met mijn creativiteit en jouw wensen kunnen we een uniek beeld maken. Een waarvan je nog heel lang kunt genieten.


Portretten in diverse vormen zijn verschrikkelijk leuk om te maken. Het is echter niet het enige dat ik doe. Ik maak ook graag mooie beelden die bedoeld zijn om aan de muur te hangen. Dat kunnen landschappen zijn of natuurbeelden, maar ook kunstzinniger uitingen van mijn fotografie. In de webshop zijn daarvan diverse voorbeelden te vinden. Ik werk ook in opdracht. Dus als je een wens of idee hebt voor een bepaald beeld dan werk ik dat graag samen met je uit.